Luchtdichtheidsmeting met blowerdoor

Luchtstromen inzichtelijk maken

Voor zeer uitgebreide opleveringen van nieuwbouwwoningen maar zeker ook geschikt voor inspecties in bestaande woningbouw. Een luchtdichtheidsmeting kan gewenst zijn als u een te hoge energierekening, tochtklachten of last van vocht in uw woning heeft.

Bij een infrarood-inspectie staan diverse technieken ons ter beschikking om de luchtstromen inzichtelijk te maken. We gebruiken hierbij o.a. thermografie, blowerdoor, endoscopie, videoscopie en een rookgenerator.

Betrouwbare meting

Als u een nieuw of bestaand pand koopt wilt u weten of er kwalitatief en duurzaam gebouwd is conform de overeengekomen afspraken. Met het blowerdoor meetsysteem kunnen wij betrouwbaar de luchtdichtheid van gebouwen meten. Luchtlekken reeds tijdens de bouwfase vaststellen en na het elimineren van de zwakke plaatsen de kwaliteit van alle maatregelen i.v.m. de afdichting van het gebouw beoordelen. Zie ook informatie over bouwfase begeleiding bij nieuwbouwprojecten.

Uitleg inspectie

De blowerdoor wordt ‘als’ buitendeur van het huis aangebracht. Met de ventilator wordt in het gebouw een onderdruk van 50 pascal gecreëerd (komt overeen met een winddruk op de gevels van 4 à 5 beaufort). De afgezogen luchtinhoud wordt door de blowerdoor gemeten waardoor dan de luchtwissel bij 50 pascal (n50) word bepaald. Uiteraard loopt uw woning hierbij geen schade op.

Lekken, problemen of gebreken, waarvan de oorzaak niet direct is te achterhalen kunnen met de infrarood camera toch worden opgespoord.

Nu een Meerjaren Onderhoudsplan aanvragen!