Spouwmuur- of gevelinspectie!

De gemetselde gevels van gebouw van voor 1980 kunnen bezwijken of instorten als gevolg van doorroestende spouwankers. Er is hier al veel onrust over geweest in media en politiek, met als resultaat dat het Ministerie van VROM al in 2007 een oproep deed naar gemeenten om de eigenaren van ‘risicogebouwen’ aan te sporen de gevels te laten onderzoeken.

Een eigen visuele inspectie kan aantonen of er acute risico’s aanwezig zijn, als VvE of eigenaar dient u zelf alert te zijn en periodiek te onderzoeken of er veranderingen aan uw gevel waarneembaar zijn. Een dergelijk door u zelf uitgevoerd visueel onderzoek heeft echter wel grote beperkingen en als eigenaar blijft u verantwoordelijk voor de staat en toestand van de gevel. Alleen om reden van verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid bij problemen is het sterk aan te bevelen een gedegen onderzoek uit te laten voeren.

Wat houdt het onderzoek precies in?

Ons onderzoek richt zich op het in kaart brengen van de huidige conditie en de eventueel opgetreden reductie (afgenomen sterkte door roestvorming) van de spouwankers in uw gevel. Middels een flexibele videoscope kan Perfectkeur dergelijke inspecties uitvoeren. Na de inspectie ontvangt u een gedegen en uitgebreide rapportage waaruit duidelijk blijkt wat de risico’s zijn of misschien juist een bewijsstuk dat er geen problemen te verwachten zijn.

Na een kleine boring in de gevel wordt de videoscoop (zie afbeeldingen) ingebracht, deze wordt op afstand gemanoeuvreerd naar een spouwanker. De conditie van dit spouwanker is nu direct zichtbaar en wordt op beeld vastgelegd. Met de videoscope kan een reductie van het materiaal worden gemeten waarna de sterkte of juist zwakte van de gevel middels berekeningen wordt vastgesteld.

Het grote voordeel van een videoscope zijn de beperkte kosten en minimalisering van de overlast ten opzichte van traditioneel inspecteren waarbij delen van gevels destructief verwijderd moeten worden. Wellicht heeft u na het lezen van bovenstaand nog vragen, neemt u gerust en vrijblijvend contact met ons op 0800-0900200 (gratis).

De inspecties worden uitgevoerd conform de BRL (beoordelings richtlijn) welke door Perfectkeur in samenwerking met o.a Adviesbureau Kaskon b.v te Zoetermeer is opgesteld. Op aanvraag wordt deze BRL digitaal aan u verstrekt.

Prijzen en vrijblijvende offerte

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Menu